FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Η σημερινή κρίση ως εγκλωβισμός του φωτός στην ύλη



Είναι απίστευτη η αντίληψη των ανθρώπων ότι η οποιαδήποτε κρίση στις μέρες μας εξαρτάται από την πορεία “του χρήματος” και οφείλεται σ’ αυτήν.


Ίσως γιατί έχει φτάσει στο μέγιστο η απληστία, η οποία οφείλεται στην πλάνη των ανθρώπων να θεωρούν το “έχω” ως “είμαι”.


Αυτή η πλάνη οδηγεί τον άνθρωπο στην λανθασμένη εκτίμηση της πραγματικότητάς του και της πραγματικότητας γύρω του, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί τις δυνατότητές του καταστροφικά.


Όλοι θέλουν να αλλάξουν το εξωτερικό, τους άλλους, αλλά κανένας δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του, προσαρμοζόμενος στις ανάγκες και τα δεδομένα της εποχής.


Με αυτή τη νοοτροπία, ο άνθρωπος, προκαλεί την ανισορροπία των ενεργειών στο περιβάλλον και στην ανθρωπότητα.


Με αυτή τη νοοτροπία, ο άνθρωπος, δεν μπορεί να στοχεύσει με ακρίβεια τις επιλογές του και οι πράξεις του, μη γνωρίζοντας γιατί, φέρνουν ως αποτέλεσμα τη δυστυχία, σ’ αυτόν και στο περιβάλλον του.


Έτσι από έκπληξη σε έκπληξη, ο άνθρωπος, περνάει από τη ζωή και φεύγει χωρίς να καταλάβει το τί συμβαίνει.


Η ανθρωπότητα σήμερα διαθέτει τεράστια τεχνολογικά μέσα, αλλά χαρακτηρίζεται και από φοβερές ανισότητες.


Κι όμως είναι κοινή πλέον η πληροφορία ότι, από τη στιγμή που το φως απελευθερώνεται από την ύλη, αρχίζει να φαίνεται αυτό που μέχρι τότε ήταν αόρατο.


Αρχίζουμε να βλέπουμε!


Απουσιάζει όμως από τον άνθρωπο η σύνθεση, η συνεργασία!


Η κινητική ποιότητα αυτής της στιγμής, του απεγκλωβισμού του φωτός από την ύλη, απ’ όποια οπτική γωνία κι αν την δούμε, πηγάζει από το γεγονός ότι ενσωματώνει μία γέννηση, ένα πέρασμα από ένα κατώφλι που διαχωρίζει ένα σταθερό, προστατευμένο, αλλά περιορισμένο καταφύγιο, από την δυνατότητα και το ρίσκο ενός κόσμου πέραν αυτού.


Η είσοδος στο φως αποτελεί μία δυνατή μεταφορά για την συνειδητότητα, για την γέννηση της γεμάτης επίγνωση διάνοιας, για το απλό αλλά στιγμιαίο πέρασμα της αίσθησης της ατομικότητας στη συλλογική σφαίρα.


Η παράξενη ένωση των αντιθέτων, την οποία αξιώνει η κβαντική θεωρία, δεν είναι απλώς μία φιλοσοφική αρχή. Αυτά καθαυτά τα φαινόμενα του μικρόκοσμου επιζητούν την ένωση των αντιθέτων. Φανερώνεται έτσι η συμπληρωματικότητα, η ιδέα ότι τα ζεύγη των αντιθέτων είναι αναγκαία προκειμένου να κατανοηθεί το ευρύτερο όλον, που συνθέτουν τα αντίθετα.


Αν εφαρμόσουμε τη θεωρία αυτή στα καθολικά θέματα της κοινωνικής ζωής, θα δούμε διαφορετικά τα φαινόμενα, τα γεγονότα, τις σχέσεις, τα προβλήματα, τις λύσεις τους.


Ήρθε ο καιρός που χρειαζόμαστε μία τέτοια όραση, πέραν από προκαταλήψεις και δισταγμούς, οποιουδήποτε περιεχομένου.


Η εποχή μας απαιτεί νέα θεώρηση του κόσμου, νέες μορφές ενέργειας, δικαιότερες ανακατανομές, καλύτερους συνδυασμούς ελευθερίας και δικαιοσύνης.


Το συναίσθημα του τι συμβαίνει μας οδηγεί ακόμα πιό μπροστά, στην γραμμή των ανακαλύψεων, δείχνοντάς μας πως:


« Tο φως, η συνειδητότητα είναι το κλειδί στην εξέταση της ζωής, η άδεια εισόδου μας στις εμπειρίες που μας κάνουν ανθρώπους ».


Σταμάτης Τσαχάλης

stsahalis1@ath.forthnet.gr



Η ευτυχία δεν εξαρτάται από τα γεγονότα, εξαρτάται από την κατάσταση του νου. / Καταθλιψη.



Ο νους ζει στο δικό του κόσμο
και μόνος του μπορεί να μετατρέψει
την κόλαση σε παράδεισο
και τον παράδεισο σε κόλαση.




Όποτε νιώθεις κατάθλιψη, περίμενε τη στιγμή που θα φύγει. Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα. Η κατάθλιψη θα φύγει. Κι όταν σε αφήνει, να είσαι συνειδητός και ξυπνητός, επειδή μετά την κατάθλιψη, μετά τη νύχτα, θα έρθει η αυγή και θα ανατείλει ο ήλιος. Αν μπορείς να είσαι ξυπνητός εκείνη τη στιγμή, θα είσαι ευτυχισμένος που ένιωθες κατάθλιψη. Θα είσαι ευγνώμων που ένιωθες κατάθλιψη, επειδή αυτή η ευτυχία ήταν εφικτή μόνο μέσα από την κατάθλιψη.

osho






Η στενοχώρια πετάει με τα φτερά του πρωινού
και μέσα απ’ την καρδιά του σκοταδιού έρχεται
το φως.



Δεν πειράζει καθόλου να νιώθετε καλά
όταν όλα τα πράγματα πάνε στραβά!



Προειδοποίηση: Μακριά από το χιούμορ γιατί υπάρχει κίνδυνος να θεραπευθείτε..



Χαρείτε την ζωή, αυτή δεν είναι πρόβα!



Δεν υπάρχει καμιά απόδειξη που να συνηγορεί
στην άποψη ότι η ζωή είναι σοβαρή.




Τι είναι μια τηλεοπτική συσκευή
για τον άνθρωπο,όταν αρκεί να κλείσει
τα μάτια του για να δει τις πιο απρόσιτες
περιοχές του ορατού,όταν αρκεί να
φανταστεί για να διαπεράσει τοίχους,
προκαλώντας όλες τις πλανητικές
βαγδάτες των ονείρων του
να υψωθούν από τη σκόνη.
-Στο εγγύς μέλλον, η πραγματικότητα
θα θεωρείται αποκλειστικά
ώς σκετη κατάθλιψη και
ώς αδράνεια του μυαλού...


SALVADOR DALI(1904-1989)



Κάνετε το κβαντικό άλμα στη συνειδητότητα, συνειδητοποιώντας ότι όλα είναι ΕΝΑ.




Κάθε ειδους πραγμα θα παει καλα
Όταν οι γλωσσες της φλογας
αναδιπλωθουν
Μες της φωτιας την εστεμμενη ενωση
Κι η φωτια και το ροδο γινουν ένα.

T.S. Eliot






Καμία παρηγοριά δεν μπορεί να προέλθει, από δω και μπρος, από τις διπλωματικές προσπάθειες της ανθρωπότητας και μόνο.

Όλες οδηγούν στο τίποτα.

Καμία οικονομική ειρήνη και ευημερία δεν μπορούν να προσεγγιστούν από την εμφάνιση νέων συστημάτων, επιστημονικών ανακαλύψεων και νέων τεχνολογιών.

Όλα οδηγούν στο τίποτα.

Είμαστε κολλημένοι και θα παραμείνουμε σε συνεχώς αναπτυσσόμενο τέλμα, εάν δεν δεχτούμε τη μόνη Αλήθεια να διαπεράσει ΟΛΟΥΣ, μέσα από τις καρδιές μας, το νου, και τις ενέργειές μας.

Η άρνηση της μόνης αλήθεια - Η Αλήθεια του Ενός, θα εμποδίσει όλα τα όνειρα και θα διασκορπίσει όλες τις προσπάθειες.

Το Όλον είναι μέσα μας και έξω από μας, σε κάθε τι που έχουμε, είμαστε και θα είμαστε μάρτυρες τους επόμενους μήνες, χρόνια και δεκαετίες.

Οποιος συμμετεχει σε κάποιο πρόγραμμα, λύση, ή η προσπάθεια βασισμένη στη μόνη Πραγματικότητα που υπάρχει - Την Πραγματικότητα ότι όλοι Είμαστε Ένα και μέσα στο Όλον - θα πετύχει.


Συζητήστε και εστιάστε μόνο στο Ένα, ότι όλοι βρισκόμαστε μέσα στο γιγαντιαίο Νου του Ενός, και ότι είμαστε όλοι Ένα.

Ένα είναι ΟΛΑ, και οι καλές σκέψεις και ενέργειες... και οι κακές.

Όταν ο άνθρωπος περιήλθε στην αντίληψη της ξεχωριστότητας, είδε και αντιλήφθηκε το κακό έξω από αυτόν, και το αντιμάχεται.

Πολλοί ρωτουν εάν θα ήταν ασφαλεις αν μετακόμιζαν εδώ ή εκεί, ή πώς είναι καλύτερο να επενδύσουν τις αποταμιεύσεις τους.

Η απάντησή είναι :

θα είστε ασφαλείς και προστατευμένοι μόνο αν δεχτείτε στην καρδιά σας, με όλη την καρδιά σας, το νου σας, τη ψυχή σας, και σε όλες τις στιγμές, την αντίληψη του ΕΝΟΣ.

Εάν δεν κάνετε αυτό, τίποτα και κανένα σχέδιο δεν θα σας κρατήσουν ασφαλή και υπό την προστασία του Ενός.

Και δεδομένου ότι πιστεύετε στην ξεχωριστότητα - διαίρεση και στη μάχη του καλού ενάντια στο κακό, θα μάχεστε αυτή την αντιπαλότητα για πάντα, έως ότου κάνετε το κβαντικό άλμα στη συνειδητότητα, συνειδητοποιώντας ότι όλα είναι ΕΝΑ.






Ο,τιδήποτε μπορεί να επιτευχθεί
με μικρά αποφασιστικά βήματα.
Αλλά υπάρχουν φορές που χρειάζεται
το θάρρος να κάνεις ένα μεγάλο άλμα.
Δεν μπορείς να περάσεις μια άβυσσο
με δύο μικρά πηδήματα.