FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Συνδυασμός δυσλειτουργιών σε μυριάδες γονίδια τα γενετικα αιτια της σχιζοφρενειας.





Η καταστροφική ψυχική ασθένεια της σχιζοφρένειας ίσως να προκαλείται από πολλές διαφορετικές μεταλλαγές διαφορετικών γονιδίων, που παρεμποδίζουν βιολογικές διεργασίες, αναγκαίες για την ομαλή εγκεφαλική ανάπτυξη, σύμφωνα με επιστημονική έκθεση.

Η σχιζοφρένεια είναι περίπλοκη πάθηση, που χαρακτηρίζεται από παραισθήσεις, ψευδαισθήσεις και διαταραγμένη σκέψη, από την οποία υποφέρει περίπου το 1% των ενηλίκων. Οι ειδικοί προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να εντοπίσουν τα αίτια της εμφάνισής της, αλλά και το ρόλο που παίζουν σε αυτή οι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες. Δύο ομάδες μελετητών δημοσίευσαν τις τελευταίες ημέρες νέες γονιδιακές μελέτες στην επιστημονική επιθεώρηση Nature. Τα συμπεράσματα των μελετών έδειξαν ότι η σχιζοφρένεια ίσως να οφείλεται σε συνδυασμό δυσλειτουργιών σε μυριάδες γονίδια κι όχι στη δράση ενός και μόνου γονιδίου.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πάσχοντες από σχιζοφρένεια εμφανίζουν πολύ περισσότερες διαταραχές του DNA. Τα ελαττωματικά αυτά γονίδια σχετίζονται συχνά με την ανάπτυξη του εγκεφάλου, σχηματίζοντας τις δομές, μέσω των οποίων επικοινωνούν μεταξύ τους οι νευρώνες, αλλά και εκείνες που ελέγχουν τη νευρική ανάπτυξη και τον κυτταρικό θάνατο.

Οι ιατρικές ομάδες του Πανεπιστημίου της πολιτείας της Ουάσιγκτον και του Εργαστηρίου Κολντ Σπρινγκς της Νέας Υόρκης μελέτησαν το DNA 150 σχιζοφρενών και εκείνο 268 υγιών ανθρώπων. Οι παραπάνω γενετικές ανωμαλίες ήταν παρούσες στο 15% των σχιζοφρενών και μόλις στο 5% των υγιών ατόμων. Η σχιζοφρένεια που εμφανίζεται κατά την παιδική ηλικία, σε αντίθεση με αυτή που εκδηλώνεται σε ενήλικες, θεωρείται πιο σοβαρή και γενετικά υποκινούμενη μορφή της ασθένειας.

Τα δεδομένα των ερευνών μπορεί, όμως, να οδηγήσουν στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων, με στόχο τη σταθεροποίηση των εγκεφαλικών διεργασιών, που διαταράσσονται από τις γενετικές ανωμαλίες. «Ο εντοπισμός γονιδίων, επιρρεπών σε τέτοιες μεταλλαγές της εγκεφαλικής ανάπτυξης, δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για ανακάλυψη θεραπείας και μεθόδων πρόληψης της σχιζοφρένειας και άλλων νευρολογικών διαταραχών», λέει ο δρ Τόμας Ίνσελ, του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ, που συμμετείχε στην έρευνα.

Ο ιατρικός κόσμος αντιμετωπίζει σήμερα τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας χορηγώντας φαρμακευτική αγωγή που καταπολεμά τις παραισθήσεις, αλλά δεν μπορεί να δώσει μόνιμη λύση στο δράμα των ασθενών.

Πηγη:www.kathimerini.gr



Μεταλλαγμένες κατάστασεις συνειδητότητας (ASC). Καταστάσεις διευρυμένης Συνείδησης και Κουνταλινι.




O Kρισναμουρτι και ο Frank Waters συζητουν για την Κουνταλινι.


Waters: Θα ήθελα να μιλήσουμε για την κουνταλίνι.

Κrishnamurti: Ξέρετε για την κουνταλίνι!

Waters: Ξέρω για την κουνταλίνι, ξέρω τι είναι.

Κrishnamurti: Ξέρετε τι είναι!

Waters: Ναι.

Κrishnamurti: Πρώτ' απ' όλα, κύριε, δε θα 'πρεπε να μιλάει κανείς ποτέ γι' αυτήν. [Παύση. Σκέφτεται.] Καλά… αν ενδιαφέρεστε, θα μιλήσω λίγο γι' αυτήν.

Waters: Ενδιαφέρομαι πάρα πολύ, πάρα πολύ.

Κrishnamurti: Όλη η ιδέα είναι ότι το σύνολο της ενέργειας είναι εγκαταστημένη εδώ γύρω [δείχνοντας το κάτω μέρος της σπονδυλικής του στήλης]. Και για να απελευθερωθεί αυτή η ενέργεια πρέπει, φυσικά, να έχει κανείς απολύτως σωστή συμπεριφορά: να είσαι καλός, να μην πληγώνεις ποτέ κανέναν, να μη θυμώνεις ποτέ, να μη σκέφτεσαι ποτέ τον εαυτό σου• διαφορετικά, αν αυτή απελευθερωθεί κι εσύ είσαι εγωιστής, θα καταστρέψεις και τον εαυτό σου και το περιβάλλον σου. Εάν έχεις σεξουαλικότητα κι απελευθερωθεί εκείνη, θα γίνεις ένα σεξουαλικό τέρας. Και αν είσαι έστω και λίγο άπληστος, βίαιος, θα γίνεις βαθιά φαύλος.


Γι' αυτό, λοιπόν, δεν πρέπει να την αγγίζεις, δεν πρέπει να την πλησιάζεις ή να την σκέπτεσαι μέχρι να είσαι σωστός, μέχρι να είσαι πραγματικό ανθρώπινο πλάσμα, όπως λένε. (…)

Μην την αγγίζεις, λοιπόν, με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, μέχρι αυτό εδώ [δείχνει το κεφάλι του] να είναι εντάξει, μέχρι να βαπτιστείς πραγματικά στην καλοσύνη, μέχρι να είσαι βαθιά μέσα στης καρδιά σου την καρδιά, πραγματικά καλός. Ίσως οι άλλοι να σου κάνουνε κακό, ίσως οι άλλοι να σε τρέχουν στα δικαστήρια, εσύ, όμως, είσαι ριζωμένος εκεί. Και τότε, το άλλο πράγμα ίσως να έρθει φυσικά. Αλλά αν κυνηγήσεις το άλλο, τότε ψάχνεις για φασαρίες. Και υπάρχουν άνθρωποι σήμερα, από τις Ινδίες, που γυρνάνε σαν μικροπωλητές και πουλάνε κουνταλίνι. Τι φριχτοί άνθρωποι!

Waters: Αυτή είναι η τραγωδία της ανθρωπότητας: εκείνοι που δεν είναι προετοιμασμένοι, είναι σε θέση να κινητοποιήσουν μεγάλες δυνάμεις. Κι αυτό είναι μαγεία.

Κrishnamurti: Ναι.

Waters: Έχω δει και τις διαφημίσεις: "ΚΟΥΝΤΑΛΙΝΙ ΓΙΟΓΚΑ."

Κrishnamurti: Πουφ!... Βλέπετε, κύριε, κάποιοι μοναχοί ή sannyasis στην Ινδία θέλουν να την ξυπνήσουν. Μερικοί απ' αυτούς το καταφέρνουν, εδώ βρίσκεται όλη η ιδέα. Παραδοσιακοί Ινδουιστές, παραδοσιακές τελετουργίες -όλα αυτά- κι εκείνη μεταμορφώνεται σε μια τερατώδη ενέργεια και την χρησιμοποιούν γι' αυτούς. Είναι σαν τους στρατηγούς που έχουν "υπερδυνάμεις.". Κι αυτοί οι άνθρωποι στις Ινδίες λένε: "Μόλις γίνεις καλός θα έχεις δυνάμεις: μαντικές ικανότητες και λοιπά, και λοιπά." Μην τ' αγγίζετε αυτά. Μπορεί και να τα έχετε μέσα σας, αλλά μην πηγαίνετε προς τα κει. Γυρίστε τους την πλάτη σας.

Από μια συζήτηση με τον Κρισναμούρτι και τον Frank Waters, συγγραφέα και υποψήφιο για το Βραβείο Νόμπελ, που ηχογραφήθηκε στο σπίτι της Mary Zimbalist στο Malibu στις 27 Μαρτίου, 1972.






Η Κουνταλίνι επιφέρει μια μεταλλαγμένη κατάσταση συνειδητότητας (ASC), δηλαδή, μας μεταφέρει σε περιοχές εσωτερικής εμπειρίας πέρα από αυτές που είναι κανονικά προσιτές στο σύγχρονο άνθρωπο. Ο Arnold Μ. Ludwig γράφει, "Κάτω από το λεπτό επίχρισμα της συνειδητότητας του ανθρώπου βρίσκεται μια σχετικά αχαρτογράφητη περιοχή νοητικής δραστηριότητας, η φύση και λειτουργία της οποίας δεν έχει εξερευνηθεί συστηματικά, ούτε έχει επαρκώς κατανοηθεί."

Ο Ludwig και άλλοι ερευνητές της ASC αναφέρουν σαν παραδείγματα ASC το ονειροπόλημα, τον ύπνο και τα όνειρα, την ύπνωση, την αισθητηριακή στέρηση, την ψύχωση, τις υστερικές καταστάσεις της ψυχοδιάσπασης κι αποπροσωποποίησης, τις φαρμακολογικά προκαλούμενες νοητικές παρεκκλίσεις, την αϋπνία, τη νηστεία και το διαλογισμό.


Μια ASC μπορεί να προκληθεί από οτιδήποτε, οποιοδήποτε μέρος ή γεγονός μπορεί να πυροδοτήσει μια αλλαγή στη συνειδητότητα, συνήθως όμως χρειάζεται να ενεργήσουμε βάσει σχεδίου ή να χρησιμοποιήσουμε κάποιον παράγοντα για να παρακάμψουμε τη λεγόμενη "κανονική" λειτουργία του εγκέφαλου. Μπορούμε να πούμε ότι η κανονική κατάσταση της συνειδητότητάς μας είναι εκείνη η κατάσταση στην οποία περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της ξύπνιας ζωής μας.

Η εμπειρία της Κουνταλίνι βρίσκεται στην κορυφή της ανθρώπινης εξέλιξης. Είναι η απόλυτη και τελική κατάσταση που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος.



Υπάρχουν όμως πολλοί που πιστεύουν ότι η κατάσταση της συνειδητότητας στην οποία ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πολύ περιορισμένη και παγιωμένη, μια κατάσταση καθυστερημένη, εκφυλισμένη κι ανθυγιεινή, που επιφέρει φόβο της αλλαγής, της νεύρωσης και της ασθένειας.


Όσον αφορά τις εσωτερικές μας εμπειρίες είμαστε σαν καθυστερημένοι νάνοι, σαν τον ψύλλο που είναι κάτω από ένα ποτήρι, ο οποίος αφού χτυπήσει το κεφάλι του στο γυαλί αρκετές φορές, σταματάει να πηδάει σε ύψη εκατοντάδες φορές το δικό του ύψος και ακόμη κι όταν το ποτήρι απομακρύνεται, συνεχίζει να πηδάει ελαφρά με μειωμένη ικανότητα, πολύ πιο κάτω από το έμφυτο δυναμικό του.


Οι Γιόγκις ισχυρίζονται ότι είμαστε σαν τον ψύλλο, παθητικές σκιές του προηγούμενου εαυτού μας, πολύ πιο κάτω από το δυναμικό μας, φυλακισμένοι από αόριστους φόβους κι αυταπάτες, φαντάσματα κι αναμνήσεις στο νου. Είμαστε πολύ περισσότερο από αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε.

Η εμπειρία της Κουνταλίνι βρίσκεται στην κορυφή της ανθρώπινης εξέλιξης. Είναι η απόλυτη και τελική κατάσταση που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος, η εμπειρία στην οποία συνειδητοποιεί και συγχωνεύεται με την αρχέγονη δόξα του, η υπέρτατη ASC. Όλες οι άλλες εμπειρίες ωχριούν μπροστά της και είναι απλώς σκαλοπάτια στο δρόμο, συνθέτοντας το ρεπερτόριο των μικρών ανθρώπινων ζωών μας.


Ο αληθινός Γιόγκι είναι κύριος όλων των Βασιλείων της συνειδητότητας και μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει κατά βούληση σε οποιαδήποτε κατάσταση, ανάλογα με το βαθμό ικανότητας και κυριαρχίας του. Οι διάφορες κουλτούρες έχουν αναπτύξει τρόπους και μέσα για να φτάνουν σε αυτά τα διαφορετικά βασιλεία της συνειδητότητας, με ποικίλους βαθμούς ικανότητας στο να το πετυχαίνουν.

Σύμφωνα με την Erica Bourguignon, ανθρωπολόγο στο Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Οχάιο, το 90°/ο των ανθρώπινων κοινωνιών εφαρμόζει κάποιο είδος θεσμοποιημένων τελετουργικών πράξεων, για να πετύχουν μεταλλαγμένες καταστάσεις συνειδητότητας.




Για παράδειγμα, στους πολεμιστές Σιού υπάρχει η αναζήτηση ενός μοναχικού οράματος, στους Νοτιαμερικανούς Σαμάνους υπάρχουν οι πτήσεις με τη βοήθεια παραισθησιογόνων, στους Σένοι της Μαλαισίας υπάρχουν οι ονειρικοί χρησμοί, στους Σάμο της Νέας Γουινέας υπάρχουν οι πρωτόγονοι χοροί της φυλής, και στους δερβίσηδες των Σούφις υπάρχουν οι στροβιλιζόμενοι χοροί, για να αναφέρουμε μερικές μόνο από τις γνωστότερες κοινωνίες.

Στη Δύση χρησιμοποιούμε αλκοόλ και ναρκωτικά, συναντήσεις αναζωογόνησης, συναυλίες ροκ και ντισκοτέκ με θορυβώδη μουσική και πρωτόγονους χορούς, που παραλύουν το νου και τη λογική, και φέρνουν έκσταση. Είμαστε άραγε τόσο μακριά από τις "πρωτόγονες" κοινωνίες; αναρωτιέται ο Bourguignon. "Το γεγονός ότι αυτά γίνονται σχεδόν σε παγκόσμια κλίμακα πρέπει να σημαίνει ότι τέτοιες καταστάσεις είναι πολύ σημαντικές για τους ανθρώπους." Η ανάγκη για την επίτευξη ανώτερων καταστάσεων συνειδητότητας φαίνεται να είναι τόσο βασική όσο και η ανάγκη για φαγητό ή ύπνο.

Κατά κάποιο τρόπο έχουμε ξεχάσει στο συνειδητό, κανονικό επίπεδο της συνειδητότητας, ότι έχουμε τεράστιο δυναμικό κι ότι μπορούμε να αποκτήσουμε ευδαιμονία, γνώση κι εσωτερικές εμπειρίες που είναι πιο ικανοποιητικές από τη μονότονη, ανιαρή ύπαρξη που κάνουμε επί του παρόντος. Κάπου στον υποσυνείδητο νου μας, σε ένα άλλο επίπεδο της συνειδητότητας, γνωρίζουμε ότι κάτι λείπει κι αυτή η γνώση μας τυραννάει. Θέλουμε να ξεφύγουμε από όλα αυτά, να κάνουμε διακοπές.


Από αυτό προέρχεται μια ενστικτώδης κι ακατανίκητη παρόρμηση να εκπληρώσουμε τον εαυτό μας και να αποκτήσουμε ανώτερες και καλύτερες καταστάσεις κι εμπειρίες, αν και μπορεί συχνά να αποτυγχάνουμε να τις αποκτήσουμε ή να έχουμε αληθινή εσωτερική ικανοποίηση. Το τελετουργικό του αλκοόλ είναι ένα παράδειγμα αυτοκαταστροφικής απόπειρας για να φθάσουμε στην αληθινή χαρά και την εσωτερική ευδαιμονία.

Φαίνεται ότι οι μέθοδοι μας είναι λανθασμένες για την επίτευξη της εσωτερικής εκπλήρωσης, ικανοποίησης κι ασφάλειας. Έχουμε χάσει τα κλειδιά και δεν μπορούμε πια να έχουμε πρόσβαση στα ανώτερα και τα υπερβατικά. Μας έχουν πετάξει έξω από τον κήπο της Εδέμ. Αυτός είναι ο λόγος που τόσο πολλοί άνθρωποι έχουν στραφεί στη Γιόγκα, το διαλογισμό και τις υπερβατικές επιστήμες για να βρουν μέσα και τεχνικές που θα διευρύνουν το ρεπερτόριο της εμπειρίας τους και θα τους προσφέρουν ενόραση στη φύση του εαυτού τους και της πραγματικότητας.


Απόσπασμα από την «Κουνταλίνι Τάντρα» του Παραμαχαμσα Σατυανάντα.







http://lumiere-energieamour.forumzen.com/divers-f5/leveil-de-la-kundalini-t145.htm