FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Αν η ψυχή είναι πουλί, κάποιοι άνθρωποι είναι φωλιές και κάποιοι κλουβιά. Πότε όμως θα γίνουμε όλοι ένας ουρανός;






Δεν με απασχολεί η δημιουργία καινούργιων κλουβιών ή νέων διακοσμήσεων στα παλιά κλουβιά.


... Έχετε συνηθίσει να σας λένε πόσο έχετε εξελιχθεί, ποιο είναι το πνευματικό σας επίπεδο. Τι παιδιάστικο! Ποιος άλλος εκτός από τον εαυτό σας μπορεί να σας πει αν είστε αδιάφθορος;

...Εκείνοι όμως που πραγματικά επιθυμούν να καταλάβουν, που ψάχνουν αυτό που είναι αιώνιο, χωρίς αρχή και τέλος, θα βαδίσουν μαζί με μεγαλύτερη ένταση, θα είναι κίνδυνος για κάθε τι επουσιώδες, για το μη πραγματικό, για τα φαντάσματα...

Ένα τέτοιο σώμα πρέπει να δημιουργήσουμε κι αυτός είναι ο σκοπός μου. Γιατί μέσα απ' αυτή την φιλία -που δεν φαίνεται να την ξέρετε- θα υπάρξει πραγματική συνεργασία από την πλευρά του καθενός. Κι αυτό δεν θα γίνει επειδή επιβάλλεται από κάποια αυθεντία ούτε για τη σωτηρία της ψυχής, αλλά επειδή έχετε πραγματική κατανόηση κι έτσι είστε ικανοί να ζήσετε στην αιωνιότητα. Αυτό είναι σπουδαιότερο από κάθε ευχαρίστηση, από κάθε θυσία.

Αυτοί, λοιπόν, είναι μερικοί απ' τους λόγους για τους οποίους, ύστερα από προσεκτική μελέτη δύο χρόνων, πήρα ετούτη την απόφαση. Δεν προέρχεται από μια στιγμιαία παρόρμηση. Κανένας δεν μ'έπεισε γι' αυτό -δεν πείθομαι για τέτοια πράγματα. Δυο χρόνια τώρα σκέφτομαι αργά, προσεκτικά, υπομονετικά να διαλύσω το Τάγμα. Μπορείτε να φτιάξετε άλλες οργανώσεις και να περιμένετε κάποιον άλλον. Ούτε αυτό δεν με απασχολεί, ούτε η δημιουργία καινούργιων κλουβιών ή νέων διακοσμήσεων στα παλιά κλουβιά. Η μόνη μου έγνοια είναι να κάνω τον άνθρωπο, χωρίς όρους, απόλυτα ελεύθερο.

Τζιντου Κρισναμουρτι , 1927










Η ενδογενής ποιότητα της αλήθειας είναι η ελευθερία.

Η αλήθεια δεν είναι ούτε πειθαρχία, επειδή η αλήθεια είναι ελευθερία. Η αλήθεια είναι πουλί που πετάει, δεν είναι πουλί στο κλουβί. Το κλουβί μπορεί να είναι από χρυσό, μπορεί να είναι στολισμένο με διαμάντια, μα το κλουβί είναι κλουβί και δεν μπορεί να εμπεριέχει ελευθερία. Η αλήθεια δεν μπορεί ποτέ να είναι φυλακισμένη.  οπότε μόνο εκείνοι που είναι ικανοί να είναι ελεύθεροι, μπορούν να τη φτάσουν.

Δεν υπάρχει κανένα μονοπάτι στην αλήθεια. Αυτό είναι ένα από τα πιο θεμελιώδη πράγματα για να καταλάβεις. Αν αναζητάς την αλήθεια, όλα τα μονοπάτια θα σε οδηγήσουν λάθος, επειδή το να ακολουθείς ένα μονοπάτι σημαίνει ότι έχεις ήδη αποφασίσει τι είναι η αλήθεια.

Έχεις αποφασίσει την κατεύθυνση, τη διάσταση. Έχεις αποφασίσει πώς να την προσεγγίσεις, τι πειθαρχία να ακολουθήσεις, τι δόγμα να υιοθετήσεις. Ο προορισμός σου θα είναι απλώς μια προβολή του ίδιου σου του νου. Θα είναι απλώς ο ίδιος σου ο νους, που παίζει τα παιχνίδια του. Δεν υπάρχει κανένας δρόμος στην αλήθεια, επειδή ο νους είναι το εμπόδιο και ο νους είναι εκείνος που δημιουργεί το δρόμο. Ο νους πρέπει να φύγει. Ο νους πρέπει να πάψει, για να υπάρξει η αλήθεια.

Οσσο