FAOS SAMADHI 2

Εναλλακτικος χωρος αναζητησης και θεραπευτικων τεχνων.

Εργαστηρι Αυτογνωσιας.

Ολιστικες ψυχοθεραπευτικες προσεγγισεις μεσω της Βοτανικης Ιατρικης, του Διαλογισμου, της Μεταφυσικης, της Ανθρωπολογιας, της Νεας Φυσικης και της Νεας Ενεργειας.


Κάπου στα βάθη της γενετικής μας μνήμης, βρίσκεται η γνώση του σύμπαντος και των κόσμων, όπου η ζωή είναι απαλλαγμένη από την αυταπάτη του χρόνου και του χώρου.

Όπως ακριβώς είχε προγραμματιστεί μέσα μας για να επαναφυπνιστεί την τέλεια στιγμή, έτσι τώρα προσκαλεί την προσοχή μας.

Έχουμε ένα σκοπό πολύ μεγαλύτερο από όσο μπορέσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ο σκοπός αυτός ζητά να τον αναγνωρίσουμε τώρα και ζητά επίσης να αποκόψουμε τα κυκλώματα που μας συνδέουν με τα πρότυπα σκέψης και τα άχρηστα συναισθήματα τα οποία μας κρατούν δέσμιους στην αυταπάτη και στη σύγχυση των κατώτερων βασιλείων.

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

LOVE ALL.....SERVE ALL. O πνευματικός δάσκαλος Σάτυα Σαϊ Μπάμπα έφυγε απο το σωμα του, σήμερα την ημέρα του Πάσχα 24/4/2011.


Τιμωντας την μεγάλη κοινωνική και πνευματική προσφορά του στην Ανθρωπότητα.






Δεν επαιρνε χρήματα - αντιθετα εκανε δώρα και η διδασκαλία του ηταν για τη μη βία, τη φιλαλήθεια, την ανιδιοτελη υπηρεσια.

Ενας άνθρωπος ο οποίος έχει σπείρει το σπόρο της πνευματικότητας σε χιλιάδες χιλιάδων ψυχές αξιζει, αν μη τι άλλο, τον σεβασμο.

Τα θαύματα που εκανε, ηταν για να δουν οι άνθρωποι, ότι υπάρχουν και άλλες πραγματικότητες πέρα από αυτές που μπορούμε να δούμε με τα μάτια μας και να αντιληφθούμε με τον υλικό μας νου.

Οι άνθρωποι πιστεύουν εκεί μόνο, όταν συμβαίνουν υπερφυσικά φαινομενα. Τα θαυματα γινονται για την προσέλκυση κόσμου με απώτερο σκοπό την μετάδοση της διδασκαλιας.

Στην δύση πιστεύουμε μόνο με επιστημονικές αποδειξεις. Τα θαύματα για τους Ανατολικούς αποτελούν όμως, απόδειξη κατοχής γνωσης, σοφιας και υπερβατικής δυναμης.

Οι άνθρωποι από καταβολής κόσμου, ό,τι δεν μπορούν να κατανοήσουν, το καταδικάζουν ώς αιρετικό, απάτη, ταχυδακτυλουργία ή ό,τι άλλο.

Ξέρουμε ότι τα ιερατεία και οι εκκλησίες εδώ και χιλιάδες χρόνια προσπαθούν να υπερασπίσουν τα "κεκτημένα τους" με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο.

Τα λεγόμενα "θαύματα" τα οποία τόσο πολύ αμφισβητούνται δεν είναι τίποτα άλλο από τα λεγόμενα "σίντις", γιογκικές δυνάμεις οι οποίες έρχονται από μόνες τους στους αναζητητές της Αλήθειας με «σαντανα» - άσκηση.

Αυτές οι δυνάμεις δεν υποδεικνύουν κανενός είδους αγιότητα, αλλά αυτές είναι θετικά εμπόδια στο δρόμο της Θεογνωσίας, γιατί δελεάζεται κανείς να παραδοθεί σε θαύματα, όπως να διαβάζει τη σκέψη, να προλέγει, να διαπερνά την ύλη, να εκπληρώνει επιθυμίες, να θεραπεύει με πνευματική δύναμη, να ελαφρύνει το σώμα του κλπ.

Οι επιστημονικές κοινότητες και όποιοι άλλοι "ειδήμονες", βρίσκονται πολύ μακριά από την πραγματικότητα για να μπορέσουν να έχουν άποψη για πραγματικότητες που βρίσκονται εκτός του υλικού επιπέδου και δεν υπόκεινται στους φυσικούς νόμους , όπως αυτό το φαινόμενο της ακαίας των αναστενάρηδων, που κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει, αλλά και κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει επιστημονικά.

Όπως υπάρχουν ανθρωποι που χρειάζονται θαύματα για να πιστέψουν, έτσι ύπαρχουν κι άλλοι, που έπειδη πιστευουν, μπορούν να τα πραγματοποιήσουν!

Η υλοποίηση αντικειμένων φυσικα και δεν είναι κριτηριο για την Θεικότητα οποιουδήποτε. Στο κβαντικο πεδιο τα πάντα είναι δυνατά.


Οι Μύστες κάθε εποχής λένε ότι όλα και όλοι εξυπηρετούν το Θείο Σχέδιο και τίποτα δε γίνεται παρά τη θέλησή Του, ακόμα και οι τσαρλατάνοι οι οποίοι έχουν μοναδικό κίνητρο το κέρδος.

Αν δεν έχει ένας διδάσκαλος "λόγια" για σένα προσπέρασε τον- δεν είναι για σένα - μην κατηγορείς ούτε αυτόν, ούτε τον εαυτό σου που δεν κατάλαβες..

Καλο και φρονιμο είναι ο καθενας να εχει προσωπική εμπειρία για το κάθε τι και όχι στηριζόμενος στην εμπειρία και τα λεγόμενα άλλων ανθρώπων για πνευματικά θέματα.

Η πίστη πηγάζει από την καθαρότητα της ψυχής και τον εξαγνισμένο ορατό στα μάτια της εαυτό.




Ο καθένας έχει μέσα του ένα Θεό, νεκρό, ν' αναστήσει.

Είναι δυσκολο να το δεχτει αυτό καποιος, που δεν δέχεται καν την ύπαρξη Αυτού.

Είναι θεμα επιγνωσης, κατανοησης, αποδοχης, είναι θεμα συνειδητοτητας εν τελει.

Οταν στέκεσαι όρθιος, χωρίς να γνωρίζεις τι σε στηρίζει όρθιο, είναι ζήτημα χρόνου να λυγίσουν τα γόνατα για να το καταλάβεις…


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !



SOULJOURNS - SAI BABA DIED ON EASTER SUNDAY MORNING - 24 APRIL 2011 - SEEMA DEWAN'S MESSAGE FROM BABA FOLLOWS, RECEIVED 23 APRIL from Ted Henry & Jody Cleary on Vimeo.